PŁYTY SPOŻYWCZE

 

 

 

 

Zastosowanie i warunki pracy

 

 

Płyty gumowe spożywcze przeznaczone są do kontaktu z różnorodnymi produktami spożywczymi zawierającymi tłuszcz roślinny tj. (olej słonecznikowy, sojowy, rzepakowy) i zwierzęcy np. tran oraz nie zawierającymi tłuszczu tj. (owoce, warzywa, cukier, nasiona, mąka, kawa, kasza, itd.) w postaci sypkiej, w porcjowanych kawałkach oraz nieprzetworzonych sztukach.

 

 

Płyty te można zastosować w następujących zakresach temperatur:


  • Od -15°C do +60°C - dla płyty spożywczej przeznaczonej do kontaktu z produktami spożywczymi zawierającymi tłuszcze.
  • Od -25°C do +60°C - dla płyty spożywczej przeznaczonej do kontaktu z produktami spożywczymi nie zawierającymi tłuszczów.

 


Płyty gumowe spożywcze znajdują zastosowanie w przemyśle:


  • Przemyśle mleczarskim, piwowarskim.
  • Przetwórstwie owoców i warzyw.
  • W przechowalniach żywności i chłodnictwie.
  • Przetwórstwie rybnym, drobiarskim oraz mięsnym.
  • I wielu innych, gdzie wymagany jest atest (deklaracja zgodności) na dopuszczenie kauczuku do kontaktu z produktami spożywczymi.

 

 

Oferowane płyty

  • Niewulkanizowane.
  • Wulkanizowane.
  • Wulkanizowane z przekładkami tkaninowymi.

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej. Czytaj więcej.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.